Ikastetxeko jangelan zerbitzatzen den janaria eskolako sukaldariek BERTAN SUKALDATURIKOA da.
Honako helburuak jarraitu asmoz antolatzen dugu jangela zerbitzua:
- Haurrarengan elikadura-ohitura egokiak sustatzea.
- Haurrarengan menu desberdinetara egokitzeko ahalmena garatzea.
- Beharrezkoak diren elikagaiak eskaintzen dituen dieta osasuntsua ematea.
- Dieta orekatua familiarekin batera lortzen saiatzea.
JANGELAN HONAKO ARAUAK BETE BEHAR DITUZU:
- Eskuak garbitu jangelan sartu baino lehen.
- Dagokizun txandan sartu, txilibitua entzun ostean.
- Uneoro arduradunen aginduak obeditu.
- Begirunez eta gizabidez tratatu zuen kideak, bai handiak nahiz txikiak.
- Ilaratan ordena errespetatu, sarrera eta irteeretan.
- Denetatik jan behar da, era egokian.
- Lehen plateretik jan ezean ezingo da errepikatu.
- Zuen eserlekuetan egon postrea bukatu arte.
- Bakoitzak bere hondakin eta tresna guztiak bildu beharko ditu.
- Ezin da jangelatik elikagairik atera.
ARAU HAUSTE LARRITZAT DITUGU:
- Janaria behin eta berriz alferrik galdu edo gutxiestea.
- Ikastetxea uztea arduradun baten baimenik gabe.
- Begirale, eta arduradunak begirunez ez tratatzea eta beren oharrei jaramonik ez egitea.
- Jangelaren funtzionamendu orokorra hondatzen saiatzea.
ARAUTEGI HAU EZ BETETZEAK ZIGORRA EKAR LEZAKE.